A bookup.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A bookup.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat. 
Kedvezményes ár
3.668 Ft
Eredeti ár
4.890 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.222 Ft 25%
Menny.:
25% Online kedvezmény
Sikerkönyvek, sikerszerzők
Hűségkártya exkluzív kedvezményekkel
Személyes átvétel

Szabadulás a sztorifóbiából - Györffy Kinga

Kedvezményes ár
3.668 Ft
Eredeti ár
4.890 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.222 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789635683017

Szabadulás a sztorifóbiából - Györffy Kinga

Olyan utat rajzol ki számodra, amelynek megtétele közben nemcsak a mesélésről tanulsz sokat, hanem magadról is.

Leírás

Szabadulás a sztorifóbiából - Györffy Kinga

 

„Milyennek képzellek el téged, kedves olvasó?

 

Azt képzelem rólad, hogy nap mint nap tapasztalod, mennyire könnyű rábeszélni, és mennyire körülményes és küzdelmes ma meggyőzni embereket – legyenek azok a munkatársaid vagy a mentoráltjaid, a tanítványaid vagy éppen a gyerekeid. Ebben szeretnék segíteni – a meggyőzésben, a mögötte lévő tudatos munkában. Nem a történettípusok és történetmesélési technikák sablonját követem, hanem téged, a mesélőt helyezlek a történetmesélés középpontjába.

Megnézzük, hogyan szabadulhatsz vegyes, egymásnak akár ellentmondó érzéseid és gondolataid fogságából, ez után pedig hat történetmesélési képességet, illetve készséget veszünk sorra, a fejlesztési lehetőségekkel együtt – mintegy kirajzolva az utat, amin meggyőző történetmesélővé válhatsz. Olyan út lesz ez, amelynek megtétele közben nemcsak a mesélésről tanulsz sokat, hanem magadról is. 

Bízom benne, hogy e könyv nyomán a megfelelő történeteket tudod majd elmondani, megfelelő módon, a megfelelő helyen és időben, a megfelelő célközönségnek. A pozitív és fenntartható jövő érdekében.”

 

„A vezetők, akik végigkísérnek ennek a könyvnek a lapjain, a legkülönfélébb üzleti, tudományos és nonprofit területekről érkeznek; valamennyien változást csiholók. Titkuk, hogy miközben élet és halál kis és nagy dolgairól mesélnek, nem az elérendő változásra összpontosítanak, sokkal inkább az emberre, emberekre, akiknél a pozitív változást el akarják érni. Példájukkal téged is erre bátorítalak.

Történeteik nem a képzelet szüleményei, fogadd őket olyan szeretettel, amilyennel én mutatom őket.”

Györffy Kinga

 

 

A 21. Század Kiadó ajánlója

Valamiért még mindig él az emberben a fóbia a történetektől. Szó se róla, felismerjük, mennyire hasznosnak tudnak lenni az élet különféle területein: képesek gyógyítani és öngyógyítani, szórakoztatni és színesíteni, képesek gyönyörködtetni, inteni és inspirálni. Na, de igazán komoly dolgokra nem lehet használni őket. Komoly dolgokra, mint amilyen a meggyőzés is. Ha meggyőzésre kerül sor, azonnal megjelenik a sztorifóbia. Amikor egy vezető például, malíciával a hangjában, úgy emlegeti az üzleti storytellinggel foglalkozó szakembert mint a „mesés lányt”, akkor kétértelműséggel próbálja tompítani a mondat élét, miközben infantilizálja a műfajt és a szakembert. Pedig a sztorifóbiát és a személyes történetmeséléshez kapcsolódó aggályokat sokszor fogalmi félreértések okozzák, és a szocializáció ültette el bennünk, miszerint egy racionálisan érvelő szöveg jobb, okosabb, magasabb rendű és meggyőzőbb is. Pedig agyunk még mindig ősi architektúrák szerint dolgozik, azokból az időkből hozva emlékeit, amikor az ősember számára a történetmesélés, ami jól elbeszélve gyönyörködtetett, fenntartotta a figyelmet, és ezáltal segítette a tanulást, a túlélés zálogát jelentette. A régi emberek számára a történetmesélés az egyetlen meggyőzési eszköz volt, mely alapvető volt a törzs működéséhez, fenntartásához. Az az archaikus evolúciós program ott lapul még agyunk mélyén, ezt napjaink neurobiológiai és kognitív pszichológiai kutatásai is bizonyítják. Aki tehát rájön, hogy a történet milyen fontos a meggyőzésben, egy évezredek óta működő eszközt hoz újra mozgásba. Györffy Kinga ennek a rég elfeledett, és a társadalmi elvárások miatt mélyre gyűrt módszert magyarázza el könyvében. Elmeséli, hogy a történetmesélésben, mekkora szerepe van az empátiának, az alkotóerőnek, az elengedésnek, a láttatásnak, a sebezhetőségnek és az elmélyült jelenlétnek. A vezetőknek és magánembereknek is hasznos kötet tehát lépésről lépésre magyarázza el a történetmesélés titkait egy olyan világban, ahol hiába van történetdömping, túlközlés, a személyes történeteknek mégis megmarad egy kikezdhetetlen titkuk: nincs belőlük másodpéldány. Éljünk hát az erejükkel!

 


Györffy Kinga retorikai-storytelling tanácsadó és tréner, egyetemi oktató. Munkáját az a hit hatja át, hogy bármennyire eltelítő és kimerítő napjaink történetdömpingje, bármennyire is sok a túlkapás, bármekkora is a túlközlés, a személyes történeteknek van egy kikezdhetetlen titkuk: nincs belőlük másodpéldány.
Érdemes tehát élni az erejükkel.

Honlap: gyorffykinga.com

 

Olyan utat rajzol ki számodra, amelynek megtétele közben nemcsak a mesélésről tanulsz sokat, hanem magadról is.

Kosárba

Az oldal tetejére