A bookup.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A bookup.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat. 
Kedvezményes ár
4.500 Ft
Eredeti ár
6.000 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.500 Ft 25%
Menny.:
25% Online kedvezmény
Sikerkönyvek, sikerszerzők
Hűségkártya exkluzív kedvezményekkel
Személyes átvétel
Termék címkék:
HVG menedzsment Önfejlesztés

Sokoldalúság

Kedvezményes ár
4.500 Ft
Eredeti ár
6.000 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.500 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Kiadó: HVG
Szerző: David Epstein
Elérhetőség: Raktáron

Sokoldalúság

Miért tarolnak a generalisták specializált világunkban?

Leírás

Sokoldalúság

Miért tarolnak a generalisták specializált világunkban?

Mit veszíthetünk, ha túl fiatalon választunk hangszert, vagy túl korán szakosodunk?
Miért engedjünk teret a hibázásra építő, lassú tanulásnak?
Hogyan talált gyógymódot a migrénre a könyvtártudományi kar fizikus doktor dékánja?
Miért érdemes vezetőként átfogó tudással rendelkező munkatársakat választani a „robotok korában”?


A tízezer órányi gyakorlás szabályától kezdve a Polgár-család zseniális sakkozókat kinevelő módszeréig korábban számos bizonyíték azt sugallta, hogy a kiválóság kulcsa a korán elkezdett és célirányosan minél többet gyakorolt tevékenység. David Epstein, a teljesítménynövelés elismert szakértője azonban a világ legkiválóbb sportolóinak, művészeinek, feltalálóinak és tudósainak életpályáját tanulmányozva megdöbbentő következtetésre jutott: gyakoribb jelenség, hogy a sokoldalúság és a kísérletezés vezet a sikerhez.
Érdekfeszítő történetekben bővelkedő könyvében izgalmas kutatási eredményekkel támasztja alá, hogy komplex, kiszámíthatatlan világunkban minél szélesebb spektrumú tudással és készségekkel sokkal nagyobb eséllyel lehetünk sikeresek, mint túlspecializált társaink. A mesterséges intelligencia korában, amikor a számítógépek túlszárnyalják a legkiválóbb szakértőket is, egyre több területen az átfogó gondolkodás és a minél szélesebb rálátás lesz a fontos. Kiderül, hogy nem baj, ha későn választunk pályát, előny, ha kreatívak és rugalmasak vagyunk, és az egészen távoli összefüggéseket is felismerjük, valamint ha minél többféle tapasztalattal a hátunk mögött, nyitottan és szerteágazó érdeklődéssel fordulunk a problémák felé, hiszen a jövő a generalistáké.
„Az egyik legelgondolkodtatóbb és legmegdöbbentőbb felismeréseket megfogalmazó könyv, amelyet valaha olvastam.”
Maria Konnikova, A legnagyobb blöff, Az átverés művészete és a Mesterelme szerzője
„Szerintem [Epstein könyve] magyarázattal szolgál a Microsoft sikerére is, mert olyanokat vettünk fel a vállalathoz, akik nemcsak a saját szakterületükön, de több más témában is széles körű tudással rendelkeztek. Minden generalistának üzenem, aki valaha érezte már úgy, hogy elnyomják a szakbarbár munkatársai – ez a könyv nekik szól.”
Bill Gates, a Microsoft alapító-tulajdonosa és korábbi elnöke
„Nagy öröm olyan tehetséges író társaságában időzni, amilyen David Epstein. Még nagyobb az öröm, ha ez az író ilyen megkerülhetetlen és óriási jelentőségű ismereteket oszt meg a kiválóságról, sikerről és oktatásról.”
Susan Cain, a Csend és a Csendes erő szerzője

Az oldal tetejére