A bookup.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A bookup.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat. 
Kedvezményes ár
4.268 Ft
Eredeti ár
5.690 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.422 Ft 25%
Menny.:
25% Online kedvezmény
Sikerkönyvek, sikerszerzők
Hűségkártya exkluzív kedvezményekkel
Személyes átvétel

New York trilógia - Paul Auster

Kedvezményes ár
4.268 Ft
Eredeti ár
5.690 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.422 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Kiadó: 21. Század Kiadó
Szerző: Paul Auster
Elérhetőség: Raktáron

New York trilógia - Paul Auster

„A New York trilógia az amerikai irodalom új kezdete.”  - The Observer

Leírás

New York trilógia - Paul Auster

Paul Auster életműsorozat #1

 

 

A New York trilógia az ezredforduló egyik legelismertebb amerikai írójának világszerte legsikeresebb regénye. Ha akarom, három önálló, mégis összefüggő klasszikus detektívtörténet, ha akarom, a modern egzisztencialista regény csúcsteljesítménye, Kafka és Borges követője.

Mert miközben a detektív a nyomokat követi, valójában azt deríti fel, mit jelent emberi lénynek lenni.  

Paul Auster hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le. Paul Auster könyvei a 21. Század Kiadó új életműsorozatában jelennek meg új kiadásban.

 

„A New York trilógia az amerikai irodalom új kezdete.” - The Observer

 

„Az egyetlen író, aki Samuel Becketthez mérhető.” - Guardian

 

„Elképesztően olvasmányos és titokzatos. Auster új dimenziókat ad a modern irodalomnak és – ami még fontosabb – új perspektívákat a bolygónknak.” - The Boston Globe

 

Sok író kísérletezik azzal, hogy kiforgasson egy-egy műfajt vagy más nézőpontokat keresve újraírja a zsáner szabályait. A New York Trilógia sem egy klasszikus értelemben vett krimi: bár műfaji sajátosságként nem nélkülözi a feszültséget és izgalmat, valóságos bűntény nem történik benne, és a nyomozás sem a világ eseményeit követve, sokkal inkább a szereplők lelkében zajlik.

 

 

A New York trilógiáról és a Paul Auster könyvekről számtalan könyvajánló jelent meg a médiában és a bloggerek oldalain:

"Azt írja Auster a New York trilógiában: Legjobban azok a sétái sikerültek, amikor úgy érezte, nincs is sehol. És végső soron egész életében erre vágyott: hogy ne legyen sehol. New York volt ez a légüres tér. Persze, ez a tér az irodalom tere, amit Auster bámulatos módon keltett életre a jórészt vesztes, de nagyon is szerethető alakjaival." - írja a nullhategy.hu oldal átfogó könyvajánlója Paul Auster könyveiről

 

"Auster magán hordozza a posztmodernség minden búját-baját-báját, úgy, hogy mégis elmesél egy történetet. Sőt, azt rögtön háromféle módon. Beleírja saját magát is, és nem tudjuk meg, hogy vajon ki kicsoda ezekben a történetekben: Paul Auster az a Paul Auster, vagy inkább Quinnként, Blue-ként, White-ként, Black-ként, esetleg Fanshawe-ként manifesztálódik?" –  a KultuPara blog ajánlója

 

A New York trilógia című könyvről Pék Zoltán műfordítóval Hajós Vera beszélgetett a Civil Rádió Keménykötés című műsorában:

 

 

 

 

   Kosárba

Az oldal tetejére