A bookup.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A bookup.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat. 
Kedvezményes ár
2.243 Ft
Eredeti ár
2.990 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 747 Ft 25%
Menny.:
25% Online kedvezmény
Sikerkönyvek, sikerszerzők
Hűségkártya exkluzív kedvezményekkel
Személyes átvétel

A zen köztünk van - David Chadwick

Kedvezményes ár
2.243 Ft
Eredeti ár
2.990 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 747 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Kiadó: 21. Század Kiadó
Szerző: David Chadwick
Elérhetőség: Raktáron

A zen köztünk van - David Chadwick

„Csak lapozzanak bele találomra, minden lapon gyöngyszemekre fognak bukkanni. Ez egy igazi kézikönyv, amely megmutatja, hogy élje meg az embert a zent a meditációs termeken kívül." - Japan Times

Leírás

A zen köztünk van - David Chadwick

Shunryu Suzuki bölcs anekdotái és tanításai"Gyönyörködtető, gondolatébresztő olvasmány" - Spirituality and HealthShunryu Suzuki kivételes erőssége, hogy a hagyományos zen tanításokat közérthető formában tudja tálalni.  
Ebben a kötetben a tanítványai mesélnek róla.

A Zen köztünk van anyagát megindító, nyers, humoros, paradox jellegű, megvilágító erejű pillanatok, közvetlen találkozások alkotják, amelyek attól válnak könnyen befogadhatóvá, hogy a mindennapi élet keretei között zajlanak.

Suzuki mester mély értelmű tanításai mindig éppen arra a pillanatra, személyre, helyzetre vonatkoztak, amelyben elhangoztak. Suzuki úgy vélte, a buddhista tanítás magva állandó, de mindig más módon talál kifejezésre. Az itt közreadott történetek e változékony, mégis időtlen tartalom példái, amelyek arra ébresztenek rá bennünket, hogy a megvilágosodás elérhető, sőt olyannyira közeli, hogy e pillanatban is köztünk van.      

 

"Ezeket a kis, személyes epizódokat a tanítványok gyűjtötték egybe, és név nélkül adják közre - erősen rájuk nyomja bélyegét Suzuki mester szellemisége, tanításainak jellegzetes vonásai, időtálló humora." - Publishers Weekly

 

"Ahogyan a megszólaltatott harang a levegő rezgésén keresztül eljut a kongás szívéig, úgy látnak el bennünket ezek az anekdoták humorral, bölcsességgel, megvilágosító erejű következtetésekkel, a mindennapok során megélt zen tökéletes példáival. Shunryu Suzuki, a Soto Zen szerzetes ezt hozta el a nyugati világba... Csak lapozzanak bele találomra, minden lapon gyöngyszemekre fognak bukkanni. Ez egy igazi kézikönyv, amely megmutatja, hogy élje meg az embert a zent a meditációs termeken kívül." - Japan Times

 


Shunryu Suzuki (1904 - 1971) Soto Zen szerzetes és tanító volt, aki az Egyesült Államokban népszerűsítette a zen buddhizmust. Suzuki alapította az első kolostort Ázsián kívül, a Tassajara Zen Mountain Centert, ami Kaliforniában található. 1959-ben érkezett San Franciscóba, ahol megalapította a San Francisco Zen Centert, amely mára az Egyesült Államok legbefolyásosabb zen szervezete lett.
David Chadwick (1945 - ) 1966-ban lett Shunryu Suzuki tanítványa. 1971-ben, kevéssel Suzuki halála előtt buddhista pappá szentelték.

 

A megvilágosodás elérhető, sőt olyannyira közeli, hogy e pillanatban is köztünk van.    

Az oldal tetejére