A bookup.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A bookup.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat. 
Kedvezményes ár
3.743 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.247 Ft 25%
Menny.:
25% Online kedvezmény
Sikerkönyvek, sikerszerzők
Hűségkártya exkluzív kedvezményekkel
Személyes átvétel

Bizalom - Hernán Díaz

Kedvezményes ár
3.743 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Bookup online és bolti kedvezmény: 1.247 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Kiadó: 21. Század Kiadó
Szerző: Hernán Díaz
Elérhetőség: Raktáron

Bizalom - Hernán Díaz

Egy trükkös könyv a vagyonról a Nagy Gatsby rajongóinak

Leírás

Bizalom - Hernán Díaz


KULT Könyvek

-

 

Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra jelölt szerző

 

Az óriási dübörgés és pezsgés ellenére az 1920-as évek New Yorkjában mindenkinek muszáj volt hallania Benjamin és Helen Raskről. A férfi legendás Wall Street-i mágnás; a nő excentrikus arisztokraták tüneményes tehetségű leánya. De szóbeszéd indul: vajon minden rendben Benjamin pénzügyi manővereivel? És Helen miért él ilyen bezárkózó életet? Miközben a tékozló, spekulációra épülő évtized a végéhez közeledik, a fényűző párt egyre hangosabb pletykák övezik. Milyen áron szerezték irdatlan vagyonukat? Ez a rejtély áll az 1938-ban íródott, Kockázatos pozíciók című regény középpontjában, amelyet, úgy tűnik, mindenki olvasott New Yorkban. De a történetnek nem ez az egyetlen változata.

 

Hernán Díaz Bizalom című könyve káprázatosan hozza játékba a fenti történet szereplőit – miközben kiviláglik, micsoda feszültség rejlik a fiatal nő életében, aki elszántan igyekszik elkülöníteni a tényeket és a konfabulációt. Díaz regénye minden egyes réteg feltárásával, minden egyes felismeréssel egyre lebilincselőbbé és mélyértelműbbé válik. Miközben az olvasó ki szeretné deríteni, mi az igazság, tudatára ébred, milyen gravitációs ereje van a pénznek és a hatalomnak, hogyan manipulálhatók a tények. A Bizalom sokrétű, nagyszabású mű; feltárja azokat a hangokat, amelyeket a lényegi egyenlőtlenségeket igazoló mítoszok betemetnek.

 

„Felvillanyozó.” - New York Times

 

„Lebilincselő sztori társadalmi osztályokról, kapitalizmusról, kapzsiságról.” - Esquire

 

„Szédítő... fontos és időtálló." - Vogue

 

„Elmés, mély.” - Boston Globe

 

„Leleményes.” - Minneapolis Star Tribune

 

„Zseniális és lenyűgöző… Egy gyönyörű regény birodalmakról és elvesztésülről, férjekről és feleségekről, megdöbbentő vagyonokról és kimondhatatlan nyomorúságról… Pokolian szórakoztató olvasni.” - Oprah Daily

 

  

 

Egy trükkös könyv a vagyonról a Nagy Gatsby rajongóinak

Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra jelölt szerző

Lebilincselő nyomozás az igazság után az 1920-as évek csillogó New Yorkjából Pék Zoltán fordításában

 

A kötetből minisorozat készül az HBO-n Kate Winslet főszereplésével és producerségével, melyben a színésznő ismét megcsillanthatja bűnügyi filmes és drámaelőadói képességeit.

A legendás Wall Street-i mágnásról és feleségéről szóló sorozatban egyre inkább úgy érzi a néző, nem biztos, hogy hinnie kell a képnek, amit Benjamin Rask el akar hitetni magáról és házasságáról.

 


Hernán Díazt már jelölték Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra. A könyveit több mint húsz nyelvre fordították le. Whiting- és William Saroyan-díjas író, a New York-i Könyvtár Dorothy és Lewis B. Cullman Központjának ösztöndíjasa. Első regényét, az In the Distance-t, a Publishers Weekly beválogatta 2017 tíz legjobb regénye közé, a Lit Hub pedig az évtized húsz legjobb könyve közé. Hernán Díaz Brooklynban él.

 


Lebilincselő nyomozás az igazság után az 1920-as évek csillogó New Yorkjából.

Kosárba

Itt olvashattál a könyvről:

Az oldal tetejére